Un film bun.

This is England
Ca şi criteriu general, nu mă dau în vânt după filmele de tipul „coming of age” dar „This is England” e un film foarte tare. Nu pur şi simplu tare, tare-ca-un-sfârc-de-lezbiană-oarbă-într-o-piaţă-de-peşte. N-am mai râs/plâns atât la un film englezesc de la Trainspotting încoace. Chiar dacă nu are tonul ironic/distopic al lui Irvine Welsh, This is England reuşeşte, trecând peste unele sincope, să aibă coeziune şi să facă o poveste aparent banală să strălucească, ceea ce le lipseşte multor filme de gen.
În primul rând, e jucat fără cusur. Urmărind apariţia skinhead-ului de rând, ras în cap, obraznic şi anarhist, de la idealismul originar de a fi „mândru de ţara ta” şi închegând o poveste credibilă, e primul film în mai bine de două luni despre care pot să zic „e bun şi dacă nu-ţi place, eşti bou”.
Scenariul e excelent condus, bazat pe experienţele din tinereţe ale regizorului. E haios când trebuie să fie haios, e trist când trebuie să fie trist şi cel puţin în prima jumătate a filmului te ţine în anii ’80.
Am să evit să folosesc expresii de genul „Two thumbs up!” sau „O capodoperă!” pentru că alea sunt rezervate unor jurnalişti plătiţi prea mult. Filmul e pizdos, şi merită văzut, măcar în ideea faptului că puştiul din rolul principal, Thomas Turgoose iese în evidenţă pe merit, şi nu pentru că ar fi o bucată de carne inexpresivă care primeşte laude pentru o lipsă de personalitate acerbă.

Reclame

6 răspunsuri to “Un film bun.”

  1. deci mie mi s.a parut unu din filmele alea low budget de tot cacatu , mai ales faza aia cu papucii cum pulamea sa ocupi ~5 minute dintrun film cu o scena in care un fraier care se plange de o pereche de papuci , mi se pare absurd , cica anglia ar fi o tara cu un nivel social-economic ridicad dar cand ii vezi ce filme de lumea a3a fac te apuca plansu , parca se zgarcesc sa cheltuie ceva in plus , ultimu mister bean de exemplu sau si alte filme mai putin recente , efecte de tot cacatu , nici un pic de gust sau poate prea pline de gust (de cacat de altfel) , cum pulamea iar ma intreb in mister bean in anu 2007 inca sa mai faci sa apara o masina de acum 40 de ani (see mini) e ca si cum ai baga prin filmele romanesti sau care recheama romania ( see 7 seconds) dacia 1300 (nu 1310) ….

  2. Pimp rău filmul, mă bucur că măcar aici suntem de acord. Fără FX, doar feeling, cum ai zis şi tu pizdos.

    floricel…n-ai nici cea mai mică idee, nu-i aşa?

  3. I loved it. I absolutely loved it. Pe langa faptul ca muzica a fost fix pe sufletul meu (i’m a sucker for that, m-ar fi dat pe spate muzica aia si daca ar fi fost filmul de cacat), am plans ca o vaduva cand a murit Milky.

    Genial film.

  4. Iti recomand I’m a legend.Ce spui?

  5. Chiar e foarte tare filmu. Floricel nu te supara da nu cred ca ai inteles nimic din film dupa commentu tau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: